עד לשנים האחרונות, הייתה נהוגה בישראל שיטת הבנייה הקלאסית העושה שימוש ביציקת בטון כיסוד לבית, ועליה מונחים בלוקים המהווים את הבידוד ואת פנים הקירות, ולבסוף, חיפוי של בטון סוגר את הקיר. כיום התפתח הענף ואיתו התפתחו מספר שיטות של בנייה חדשה הנקראת מתועשת, אחת מהן היא הקלה. זוהי למעשה שיטה העושה שימוש בחומרים קלים יותר, ניידים וזמינים. היא נחשבת לאקולוגית וידידותית לסביבה ובגלל זמינותה והקלות בה ניתן ליישם אותה, העלויות הכרוכות בה נמוכות בהרבה מאלה שנהוג להוציא בבנייה רגילה. יתרון גדול נוסף הוא היכולת לראות את המבנה בנוי ומוכן בתוך המפעל, עוד בטרם הובא למקום, לתת הערות ולתקן כל מה שצריך, עוד בשלב היצירה שלו.
איך מתבצע ניסור בטון?
כאשר יש צורך לשבור חלק מקיר העשוי בטון, על מנת ליצור בו חור המתאים לדלת או לחלון, קיימת אפשרות בחירה בין שתי אופציות. האחת היא לשבור את הקיר באמצעות פטיש מיוחד והשניה היא לנסר אותו. כמובן שבשימוש באופציה השניה מתקבל דיוק רב יותר, נוצר פחות לכלוך והתוצאה מתאימה יותר לגודל ולצורה המבוקשים. ניסור בטון הוא דבר שאין להקל בו ראש ויש לשכור עבורו איש מקצוע מתאים שיש לו ניסיון ומכשור מתאימים לביצוע העבודה.
מתי קיים הצורך לנסר בטון במבנה קל?
לעיתים, כאשר מחליטים להרחיב מבנה קיים, מוסיפים לו חלק העשוי מחומרים קלים ולא מחומרים סטנדרטיים. למשל כאשר מוסיפים חדר לבית, למשרד או כאשר מרחיבים את חלל המסעדה לעונות מסוימות. הבחירה בבנייה קלה מאפשרת הרחבה מהירה, פשוטה וזולה, ואינה פוגעת בשגרת היום-יום של בני הבית או של העבודה במשרד או במסעדה. במקרה כזה, ייתכן ונקודת החיבור למבנה תצריך ניסור בבטון של המבנה המקורי לשם התאמה של התוספת. בנוסף, ישנם מבנים אשר משלבים בין בנייה מסורתית לקלה, על ידי שימוש ביציקת בטון כבסיס ויסודות לבית, והשלמה של חומרים קלים כמעטפת. גם במקרים כאלה ייתכן ונזדקק לניסור בטון.
בחירה נכונה והתייעצות

השפע הרב הקיים בתחום עלול לבלבל כל אחד. השיטות השונות ואפשרויות ההתאמה שלהן משתנות ממבנה למבנה ומלקוח ללקוח בהתאם לצרכים שונים, מיקום, אקלים, שימוש במבנה ועוד. על מנת להבין בדיוק למה אתם זקוקים מבחינת סוג הבנייה, המכשור וההתאמה של המבנה, התייעצו עם מומחים בעלי שם וניסיון בתחום, שיידעו להתאים עבורכם במקצועיות את השיטה הנכונה.
שימו לב שאתם בוחרים בחברה בעלת תעודות וניסיון רב בתחום בין הסוגיות החשובות בבחירת בעל מקצוע
הוא לדעת ולבדוק את היסטורית החברה שבה אתם בוחרים ,לא היתם רוצים להתקע בעת ביצוע העבודה !
בין אם זה שיפוץ או בניה קלה לבית פרטי או למוסדות כאשר בודקים לא מפספסים !
בניה קלה במספר צעדים פשוטים
בניה קלה היא שיטת בניה אלטרנטיבית, לא במובן הטיפולי של המילה, אלא במובן שהיא נותן פיתרון חליפי לשיטת הבניה המסורתית שלוקחת הרבה זמן, ולעתים גם פחות מדויקת בשל טעות מקומית של פועל. מה זה בניה קלה? איך עושים זאת? בואו נראה.
החומרים המשמשים בבניה קלה
כנראה שלא יפתיע אתכם לגלות שהחומרים המשמשים לבניה קלה (או בניה מתועשת) הם חומרים קלים יחסית. בדרך כלל ייעשה שימוש באלומיניום, פלדה או עץ. לעתים נעשה שימוש בברזל או בחומרים פלסטיים. בכל אופן המשקל יהיה בסביבות 50 ק"ג למ"ר בקירות ועד 250 ק"ג למ"ר ברצפה ובתקרה.
שלבי התהליך של בניית מבנה בבניה קלה
בואו ונחשוף את שלבי הביצוע של בנית מבנה בשיטת בניה קלה: ההתחלה נראית כמו תחילת דרכו של כל מבנה- בפגישה עם האדריכל והוצאת אישורי בניה לתוכניות. לאחר מכן הקבלן שתשכרו ייקח את התוכניות למפעל מיוחד אשר יחתוך את האלומיניום או הפלדה לחתיכות מדויקות על פי התוכניות. לאחר מכן בצורה זריזה שקטה ונקייה יחסית, צוות מיומן (עדיף שזה יהיה צוות מאוד מיומן) ירכיב את הפרופילים שהוכנו מראש ואז ימלא את המרווחים שביניהם בחומר מיוחד שנקרא פוליסטירן מוקצף. שימוש נכון בחומר הזה ייתן חוזק למבנה וגם בידוד. כפי שאמרנו- אין מרווח טעות כאשר בונים בטכנולוגיה של בניה קלה.
כאן בעצם מסתיים הפן המיוחד של בניה קלה. עכשיו צריך רק לבחור במה מצפים את הקירות. סביר להניח תרצו להוסיף שכבת גבס בפנים הבית ושכבת טיח על הקירות החיצוניים. בשורה התחתונה, מוצר מוגמר שנבנה בשיטת בניה קלה נראה בדיוק כמו כל בניין אחר – אלא אם תהיו יצירתיים במיוחד.